Navigácia

  • Oznam

    Dňa 5.4.2024 t.j. v piatok sa končí vyučovanie 5. vyučovacou hodinou (12:00) z organizačných dôvodov. ŠKD v ten deň nebude. 

  • Veľkonočný pozdrav

  • Oznam

    Veľkonočné prázdniny začínajú 28. 3.2024 a končia 2.4.2024. Nástup žiakov do školy je 3.4.2024 t. j. v stredu.

  • Svetový deň Downovho syndrómu

    21. marca si pripomíname Svetový deň Downovho syndrómu. Zapojili sme sa do Ponožkovej výzvy, kedy sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve odlišné ponožky. Týmto sme tiež vyjadrili podporu ľuďom s Downovým syndrómom a ich rodinám. Nezabúdajme, že každý človek je jedinečný a táto ľudská individualita robí svet pestrým a krajším.

    .

  • Tanečné vystúpenie Miroslava Žilku

    Dňa 15.3.2024 do našej školy zavítal známy tanečník zo skupiny Old School Brothers Miroslav „Bruise“ Žilka. Pre všetkých žiakov školy pripravil príjemný a zaujímavý koncert v podobe tanca.

    .

  • Hodina deťom

    Milí rodičia,

    dňa 21.marca sa uskutoční celoslovenská zbierka Hodina deťom, kde dobrovoľnícke tímy z celého Slovenska budú v uliciach zbierať príspevky do pokladničiek. Výnos je určený na pomoc deťom z jednorodičovských rodín, ktoré sú ohrozené chudobou a sociálnym vylúčením. Zbierku každoročne už viac ako 20 rokov organizuje Nadácia pre deti Slovenska a tento rok sa naša škola rozhodla do zbierky v uliciach zapojiť. Zapojiť sa však môžete aj vy a to tak, že v deň konania zbierky môžete prispieť do pokladničky v našej škole buď priamo alebo môžete príspevok poslať po vašom dieťati, ktoré ho odovzdá dobrovoľníckemu tímu do pokladničky.

    Pomôžete tak rozmeniť veľké starosti jednorodičov na drobné.

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľka školy udeľuje dňa 20.3.2024 z organizačných dôvodov T9 2024 riaditeľské voľno žiakom 5.-8. ročníka. Žiaci 1. stupňa a ŠKD funguje v riadnom pracovnom režime.

  • Obvodné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 22.2.2024 sa žiačky našej školy Evelín Vojtušová, Loriána, Barbora Vilková a Sofia Tatarková zúčastnili obvodného kola súťaže Hviezdoslavov Kubín, v ktorej nás úspešne reprezentovali. Barbora Vilková a Evelín Vojtušová získali 3. miesto, Loriána Butvínová 2. miesto. Sofii Tatarkovej blahoželáme k 1.miestu a držíme palce v okresnom kole.

  • Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

    Štvrtkové popoludnie patrilo veľkým aj malým recitátorom. Súťažiaci aj porota sa stretli v priestoroch obecnej knižnice. V školskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín sa predviedli skúsení recitátori, no aj nováčikovia, ktorí sa popasovali s trémou a všetci súťažiaci previedli svoj talent a odhodlanie. Ďakujeme prítomným žiakom za účasť v školskom kole, postupujúcim prajeme úspešné obvodné kolo v SNV. Poďakovanie patrí aj obci Spišský Hrušov a ZRŠ za vecné ceny.

    I. kategória – próza

    1. miesto L. Butvínová

    3. miesto V. Blahutová

    I. kategória – poézia

    1. miesto E. Vojtušová

    2. miesto V. Šutyová

    3. miesto S. Dirdová, L. Kocúrová

    II. kategória – próza

    1. miesto B. Vilková

    2. miesto K. Vilková

    3. miesto K. Richnavská

    II. kategória – poézia

    3. miesto D. Filinský, L. Filinský

     

    III. kategória – próza

    1. miesto S. Tatarková

    2. miesto S. Blahutová

    III. kategória – poézia

    3. miesto K. Kušniraková, M. Dzurenko

     

    3. kategória – próza

    1. miesto S. Tatarková

    2. miesto S. Blahutová

  • Valentínska pošta

    Sviatok sv. Valentína patrí všetkým zamilovaným. Je to tiež deň, kedy si môžeme vzájomne prejaviť vďaku a úctu. Milých slov, prejavov vzájomnej úcty a vďaky nie je nikdy dosť. Žiaci si s nadšením pripravovali nápadité valentínky  pre svojich kamarátov, spolužiakov aj učiteľov. Doručené valentínske pozdravy vyčarili úsmev na perách a potešili nejedného žiaka či učiteľa. Ďakujeme žiačkam 8. a 9. ročníka, ktoré mali milú povinnosť krásne pozdravy doručiť tým správnym osobám.

    .

  • Boli masky, veľký bál, bol to super karneval!

    V piatok 9.2.2024 bol v našej škole neobyčajný deň. Konečne prišiel dlho očakávaný karneval! Boli sme nedočkaví, kedy sa prezlečieme a stanú sa z nás superhrdinovia, princezné, zvieratká, čarodejnice. Na karnevale je vždy skvelá zábava a ten náš bol nezabudnuteľný. Už teraz sa tešíme, že sa aj o rok opäť prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy. 

    .

  • Zážitková geografia v 5. ročníku

    .

  • Hurá, KARNEVAL !

    .

  • Lyžiarsky výcvik

    V týždni od 22.1. do 26.1. sa žiaci 7.-9. ročníka zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Drienici. Žiaci boli rozdelení do skupín a každý deň na svahu strávili 3-5 hodín. Voľný čas sme vyplnili aktivitami ako bowling či wellness. Všetci žiaci výborne zvládli úlohy, ktoré na svahu dostali a na konci výcviku samostatne zlyžovali celý svah. V posledný deň sa všetci žiaci zúčastnili pretekov v slalome. Všetkých žiakov musíme pochváliť za vzorné správanie počas celého lyžiarskeho výcviku.

    Výsledky pretekov:

    Skupina nelyžiarov:

    3. miesto – Sofia Blahutová

    2. miesto – Samuel Pavol

    1. miesto – Natália Satalová

    Skupina lyžiarov:

    3. miesto – Martin Ludvik

    2. miesto – Jakub Višňovský

    1. miesto – Laura Vargová

  • Vianočný stolnotenisový turnaj

    Dňa 28.12.2023 sa v ZŠ Spišský Hrušov uskutočnil vianočný stolnotenisový turnaj. Žiaci boli rozdelení do 3 skupín – mladší žiaci, starší žiaci, a dievčatá. Všetci súťažiaci bojovali zo všetkých síl, aby dosiahli čo najlepšie umiestnenie. Výsledky turnaja sú nasledovné:

    Mladší žiaci:

    1. Jakub Višňovský
    2. Patrik Salaj
    3. Marco Dzurenko

    Starší žiaci:

    1. Matej Koperdák
    2. Sebastián Butvín

    Dievčatá:

    1. Laura Vargová
    2. Nikola Bendíková
    3. Ladislava Žifčáková

    Všetkým účastníkom turnaja ďakujeme za účasť a želáme im v športovej oblasti veľa ďalších úspechov.

    .

  • Vianočný stolnotenisový turnaj

    .

  • Oznam

    Na základe Dodatku č. 3 k VZN č.1/2019 Vám oznamujeme, že od 1.1.2024 sa zvyšuje poplatok v ŠKD z 5€ na 12€. Poplatok je potrebné uhradiť vždy do 10. dňa v danom mesiaci.

  • Vianočný pozdrav

    .

  • Starší žiaci čítajú mladším žiakom – prvákom

    Prváci majú veľmi radi rozprávky. Keďže nepoznajú zatiaľ všetky písmená abecedy, nevedia čítať. Preto sa žiaci štvrtého ročníka rozhodli, že im nejakú rozprávku prečítajú. Vybrali si pre nich švédsku povesť Čarovný hrniec. Prváci s nadšením počúvali....

    Aj takto sa dá už v mladšom veku pestovať dobrý vzťah k čítaniu.

    .

  • Oznam pre rodičov

    Vianočné prázdniny sa začínajú v sobotu 23. decembra a končia v nedeľu 7. januára 2024. Vyučovanie sa opäť začne v pondelok 8.januára 2024. Všetkým našim žiakom prajeme krásne Vianoce a bohatého Ježiška.

strana: