Navigácia

  • ZBER PAPIERA

    .

  • Beh ulicami obce Spišský Hrušov

  • Zlatá Slávica z našej školy

    V Spišskej Novej Vsi sa konalo obvodné kolo súťaže v speve ľudových piesní Slávik Slovenska. V 3. kategórii vystúpila žiačka 8. A triedy O. Palenčárová. Právom a hrdo môžeme vyhlásiť, že Olívia ma zlato v hrdle, pretože v silnej konkurencii speváčok a spevákov získala 1. miesto a postupuje na okresné kolo. Veľmi sa z tohto úspechu tešíme, Olívii ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a držíme prsty v okresnom kole. Zároveň sa chceme veľmi pekne poďakovať nášmu bývalému žiakovi Rastislavovi Švačovi, ktorý našu víťazku sprevádzal  hrou na akordeón.

  • Oznam !

    Vstup na multifunkčné ihrisko je povolený len v teniskách a halovkách. V kopačkách je vstup na ihrisko zakázaný !

  • Skvelý úspech v biologickej olympiáde

    Žiačky B. Vilková (6. A) a K. Kušniraková (7. A) sa zúčastnili okresného kola biologickej olympiády – kategória E v  SNV, na ktoré postúpili z úspešne zvládnutého školského kola. Konkurencia v okresnom kole bola veľká – vedomosťami a praktickými zručnosťami skvele pripravená. Preto účasti v okresnom kole prechádzala dôsledná a vzorná príprava oboch žiačok pod vedením p.uč. Vilkovej. Žiačka B. Vilková sa celkovo umiestnila na 5. mieste a K. Kušniraková siahla na najvyššiu métu – fantastické 1. miesto!!! K. Kušniraková zároveň postupuje na krajské kolo. Obom dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy, Karolínke držíme prsty v krajskom kole.

    .

  • McDonald´s cup

    Žiaci a žiačky 2.- 4. ročníka sa minulý týždeň zúčastnili futbalovej súťaže McDonald´s cup. V zápasoch sa im darilo a postupne porazili ZŠ Harichovce 3:2 a domácu ZŠ Komenského 10:1. Vďaka týmto výsledkom postúpili do okresného kola. Za reprezentáciu školy ďakujeme a želáme veľa šťastia aj v ďalšom kole.

    .

  • Deň narcisov

    Žltý narcis je symbolom boja proti rakovine a každoročne si tento boj pripomíname Dňom narcisov, ktorý tento rok pripadol na štvrtok 18. apríla 2024. Tento deň sa preto niesol v znamení žltej farby umelých aj živých narcisov na podporu všetkým ľuďom, ktorí čelia tejto zákernej chorobe. Aj žiaci našej školy sa vydali v tento deň do ulíc v Spišskom Hrušove aby pomohli vyzbierať finančné prostriedky pre ľudí s onkologickým ochorením. Spolu sa vyzbieralo 424€. Všetkým účastníkom ďakujeme.

    .

  • Deň narcisov

    Dňa 18.04.2024 t.j. vo štvrtok sa uskutoční v našej škole Deň narcisov. Deň narcisov je dňom boja proti rakovine. Tento deň sa nesie v žltej farbe umelých a živých narcisov na podporu všetkých, ktorí čelia zákernej rakovine.

    V tento deň si môžete pripnúť narcis aj v uliciach našej obce. Ďakujeme každému, kto pripnutím žltého narcisu vyjadrí podporu, povzbudí nádej a prinesie pozitívnu energiu, ktorú denne všetci potrebujeme v každom uhle pohľadu na život.

    .

  • Malý futbal žiakov

    Žiaci 4.-6. ročníka sa zúčastnili súťaže v malom futbale, ktorú sme organizovali my v Spišskom Hrušove. Súťaže sa okrem našej školy zúčastnili aj ZŠ Slovinky, ZŠ s MŠ Maurerova Krompachy a ZŠ Komenského Spišské Vlachy. V prvom zápase sme porazili ZŠ Krompachy 5:0 a v druhom ZŠ Slovinky 9:0. V rozhodujúcom zápase sme nešťastne prehrali so ZŠ Komenského Sp. Vlachy 3:6 a nakoniec sme obsadili nepostupové 2.miesto. Všetkým žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a víťazovi želáme veľa šťastia na okresnom kole.

    .

  • Oznam pre rodičov

    Dňa 19.04.2024 vyučovanie nebude z dôvodu konania Metodického dňa pedagogických zamestnancov. ŠKD je v prevádzke od 7.30 do 13:00 hod.

  • Biblická olympiáda

    Dňa 21.3.2024 sa uskutočnilo dekanátne (okresné) kolo biblickej olympiády v budove ZŠ Jána Krstiteľa v Spišských Vlachoch. Našu školu reprezentovali žiačky: Karolína Kušniraková 7.A, Natália Satalová 7.A a Laura Vargová 9.A. Dievčatá získali krásne druhé miesto. Blahoželáme im a ďakujeme za ich usilovnosť pri príprave na súťaž a úspešnú reprezentáciu školy.   

  • Školské kolo súťaže Slávik Slovenska

    Ľudové piesne môžeme považovať za naše národné bohatstvo. Približujú nám históriu, tradícieaj zvyky slovenského ľudu. Je potrebné ich uchovávať a neustále si ich pripomínať. Aj preto sa žiaci našej školy stretli v školskom kole súťaže Slávik Slovenska, kde sa predstavili spevom ľudových piesní. Súťažili v 3. kategóriách podľa veku. Súťažiaci predstavili pestrú paletu ľudových piesní. Všetkým patrí veľké poďakovanie za účasť, postupujúcim na obvodné kolo držíme prsty a prajeme úspešnú prezentáciu v obvodnom kole. Poďakovanie patrí aj ZRŠ za pekné vecné ceny.

    I. kategória

    1. miesto T. Vojtuš

    2. miesto L. Butvínová, E. Vojtušová

    3. miesto D. Jánošík, V. Bašistová 

    II. kategória

    1. miesto M. Švač

    2. miesto J. Olejníková

    3. miesto O. Kušnirak, S. Dirdová

    III. kategória

    1. miesto O. Palenčárová

  • Pôstna krabička 2024

    V rámci pôstneho obdobia sa naši žiaci zapojili do charitatívnej zbierky, ktorú organizovala Slovenská katolícka charita. Spolu vyzbierali 160,86 eúr. Všetkým žiakom dobrého srdca, ktorí prispeli do pôstnej krabičky ďakujeme.

  • Svetový deň vody

    Svetový deň vody si pripomíname už viac ako 3 desaťročia. Možno si v každodennom zhone neuvedomujeme skutočný význam vody pre náš život. Stačí otočiť vodovodným kohútikom a voda tečie. Aj my sme si pripomenuli a oslávili tento významný deň rôznymi aktivitami – obliekli sme sa do farieb vody, žiaci vytvorili poučné a nápadité plagáty o tejtovzácnej tekutine a tiež sme si pripravilo zdravý pitný režim.

    .

  • Oznam

    Dňa 5.4.2024 t.j. v piatok sa končí vyučovanie 5. vyučovacou hodinou (12:00) z organizačných dôvodov. ŠKD v ten deň nebude. 

  • Veľkonočný pozdrav

  • Oznam

    Veľkonočné prázdniny začínajú 28. 3.2024 a končia 2.4.2024. Nástup žiakov do školy je 3.4.2024 t. j. v stredu.

  • Svetový deň Downovho syndrómu

    21. marca si pripomíname Svetový deň Downovho syndrómu. Zapojili sme sa do Ponožkovej výzvy, kedy sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve odlišné ponožky. Týmto sme tiež vyjadrili podporu ľuďom s Downovým syndrómom a ich rodinám. Nezabúdajme, že každý človek je jedinečný a táto ľudská individualita robí svet pestrým a krajším.

    .

  • Tanečné vystúpenie Miroslava Žilku

    Dňa 15.3.2024 do našej školy zavítal známy tanečník zo skupiny Old School Brothers Miroslav „Bruise“ Žilka. Pre všetkých žiakov školy pripravil príjemný a zaujímavý koncert v podobe tanca.

    .

  • Hodina deťom

    Milí rodičia,

    dňa 21.marca sa uskutoční celoslovenská zbierka Hodina deťom, kde dobrovoľnícke tímy z celého Slovenska budú v uliciach zbierať príspevky do pokladničiek. Výnos je určený na pomoc deťom z jednorodičovských rodín, ktoré sú ohrozené chudobou a sociálnym vylúčením. Zbierku každoročne už viac ako 20 rokov organizuje Nadácia pre deti Slovenska a tento rok sa naša škola rozhodla do zbierky v uliciach zapojiť. Zapojiť sa však môžete aj vy a to tak, že v deň konania zbierky môžete prispieť do pokladničky v našej škole buď priamo alebo môžete príspevok poslať po vašom dieťati, ktoré ho odovzdá dobrovoľníckemu tímu do pokladničky.

    Pomôžete tak rozmeniť veľké starosti jednorodičov na drobné.

strana: